Reklama

Pierogi z białą kiełbasą i ziemniakami

Pomysłów na pierogowe nadzienia nie brakuje, jednak ten przepis wydaje się być bardzo oryginalny- smakowite pierogi z sycącym nadzieniem z ziemniaków i białej kiełbasy.

Składniki

  • ciasto pierogowe
  • 400 g białej kiełbasy (najlepiej surowej)
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka suszonego majeranku
  • 100 ml oleju
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Na patelni z olejem i masłem smażymy jedną, pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie złota, odstawiamy z ognia. W garnku z olejem smażymy drugą cebulę i czosnek pokrojone w kostkę, przez około 3 minuty. Po tym czasie dodajemy suszony majeranek oraz białą kiełbasę wyciągniętą z flaka. Całość smażymy 4 minuty. Przygotowane ciasto na pierogi wypełniamy wystudzonym farszem. Gotowe pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, 2 minuty od wypłynięcia. Przekładamy na talerz, dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany, wcześniej przygotowaną okrasę oraz pokrojony szczypiorek. Serwujemy! Smacznego!

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy