Reklama

Pierogi z białym serem i wiśniami

Smakują dzieciom i dorosłym.

Składniki

6 łyżek masła, 25 dag półtłustego sera białego, 2 łyżki śmietany, 2 jajka, 45 dag mąki, 15 dag wiśni

Przygotowanie

Wiśnie wydryluj. Całość podsmaż na połowie masła. Połącz z serem, śmietaną. Dopraw solą i cukrem.

Mąkę wysyp na stolnicę, zrób zagłębienie i wbij do niego jajka, dodaj szczyptę soli i wyrób elastyczne ciasto. Cienko rozwałkuj i szklanką wytnij kółka. Na środek każdego nałóż farsz i zlep pierogi. Gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut, a następnie odcedź.

Pierogi podawaj posypane wiśniami.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy