Pierogi z kiszoną kapustą

Pierogi z kiszoną kapustą
Pierogi z kiszoną kapustąmateriały prasowe

Składniki

na ciasto:

  • 3 filiżanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 2 łyżki niesolonego masła schłodzonego
  • 2 łyżki oleju roślinnego

na nadzienie:

  • 4–6 plastrów wędzonego boczku lub boczku ze sklepu
  • 1 duża szalotka, drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 3 filiżanki kiszonej kapusty, osuszonej i odciśniętej do sucha
Okładka książki "Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"
Okładka książki "Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?