Pierożki na parze z sosem sojowym i oliwą extra virgin

Pierożki na parze z sosem sojowym i oliwą extra virgin
Pierożki na parze z sosem sojowym i oliwą extra virginEarl Cartermateriały prasowe

Składniki

na pierożki

  • 500 g mielonego mięsa z kurczaka
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżki drobno posiekanej kolendry
  • 2 łyżki posiekanych i opłukanych solonych kaparów
  • 4 pokrojone w cienkie krążki dymki
  • 1 pokrojona w cienkie plasterki mała brązowa cebula
  • 2 łyżki słodkiego sosu sojowego kecap manis
  • 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych
  • 300 g podartej na drobne kawałki chińskiej kapusty
  • 1 łyżka mąki z tapioki
  • 1 białko
  • sól w płatkach
  • 12 kawałków ciasta wonton
  • 1 lekko roztrzepane żółtko

na dip

  • 100 ml sosu sojowego
  • 1 1/2 łyżki oliwy extra virgin
4
George Calombaris, "Kuchnia grecka"
George Calombaris, "Kuchnia grecka"materiały prasowe
Zmysłowe smaki: Pierogi z bryndzą i szpinakiemINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?