Pierożki z dynią i kaszą pęczak

Pierożki z dynią i kaszą pęczak, fot. Magdalena Rajchelt/ kaszamanna.com, Łukasz Krzywda/maczupicture.com
Pierożki z dynią i kaszą pęczak, fot. Magdalena Rajchelt/ kaszamanna.com, Łukasz Krzywda/maczupicture.commateriały prasowe

Składniki

na ciasto:

  • 500 g maki pszennej
  • ok. 230 ml ciepłej wody
  • szczypta soli

na farsz:

  • 500 g dyni
  • ½ szklanki kaszy pęczak
  • sól, pieprz
  • świeżo starta gałka muszkatołowa
  • 1 średnia szalotka
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka masła klarowanego

na palone masło szałwiowe:

  • 100 g masła
  • 10 listków szałwii
Okładka książki "Superfoods" Damiana Kordasa
Okładka książki "Superfoods" Damiana Kordasamateriały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?