Pierwszy krok w chmurach? Pianka na biszkopcie
Robi się ją błyskawicznie, bez pieczenia, a smakuje znakomicie.
Składniki
na piankę
- 750 ml śmietanki kremówki,
- 2 opakowania galaretki cytrynowej,
- około 25 sztuk okrągłych biszkoptów,
- 3 opakowania galaretki truskawkowej,
- 250 g malin
1 godz. 20 min
12
Sposób przygotowania na następnej stronie.
Blachę wykładamy biszkoptami, by całkowicie zakryły dno i nasączamy, np. słodką ostudzoną herbatą zieloną. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia.
Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, wlewamy zimną galaretkę cytrynową i powstałą masę wylewamy na biszkopty.
Wstawiamy do lodówki, aby dobrze zgęstniała. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, studzimy. Maliny układamy na schłodzonej piance i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka zastygła.
Zobacz także: