Reklama

Pikantna sałatka z kwiatami nasturcji

Naturalne składniki oraz dobrze skomponowany dressing – oto cała tajemnica ich wybornego smaku. Wypróbuj przepis na sałatkę, która zachwyci wszystkich gości!

Składniki

  • 1 opakowanie mixu sałat z roszponką lub dębolistną
  • 7-10 liści nasturcji (ewentualnie)
  • garść jadalnych kwiatów nasturcji
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego lub nasturcjowego
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Liście sałaty i nasturcji opłucz i osusz. Włóż do miski i przemieszaj. Oliwę wymieszaj z octem winnym, miodem (najlepiej wielokwiatowym lub lipowym) i musztardą. Dopraw solą i pieprzem. 

2. Winegretem polej sałatkę i delikatnie przemieszaj. Na wierzchu rozłóż kwiaty nasturcji.

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy