Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów

Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów
Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałówStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

na 4 porcje

  • 350 g brukwi
  • 250 g dyni
  • 2 łyżki masła
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka miodu
  • ⅓ łyżeczki chili w proszku
  • gałka muszkatołowa
  • 1 chili zielone
  • 1 chili czerwone
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • sól, pieprz
Okładka książki "Retrowarzywa"
Okładka książki "Retrowarzywa"Styl.pl/materiały prasowe
Deser truskawkowyStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?