Reklama

Pikantne babeczki

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Farsz

  • cytryna
  • natka i pomidor do dekoracji
  • oliwki
  • 10 dag miękkie masło
  • 30 dag szynka wędzona
  • sól, pieprz

Składniki

  • 15 dag zimne masło
  • szczypta sól
  • 30 dag mąka
  • 4 łyżki zimna woda

Ze składników na babeczki zagnieść ciasto kruche. Ciastem wykładać foremki na babeczki (20 sztuk) wcześniej wysmarowane masłem. Piec w nagrzanym piekarniku 185 stopni C przez 20 minut. Ostudzić, wyjąć z foremek.

Przygotować farsz: szynkę zmielić, masło utrzeć mikserem, dodać szynkę, pieprz i sól do smaku, wymieszać. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać do babeczek. Dekorować plasterkami oliwek, cząstkami cytryny, pomidorkiem i natką.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy