Pikantne babeczki

Składniki
Farsz
- cytryna
- natka i pomidor do dekoracji
- oliwki
- 10 dag miękkie masło
- 30 dag szynka wędzona
- sól, pieprz
- 15 dag zimne masło
- szczypta sól
- 30 dag mąka
- 4 łyżki zimna woda
3-4 osób
Ze składników na babeczki zagnieść ciasto kruche. Ciastem wykładać foremki na babeczki (20 sztuk) wcześniej wysmarowane masłem. Piec w nagrzanym piekarniku 185 stopni C przez 20 minut. Ostudzić, wyjąć z foremek.
Przygotować farsz: szynkę zmielić, masło utrzeć mikserem, dodać szynkę, pieprz i sól do smaku, wymieszać. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać do babeczek. Dekorować plasterkami oliwek, cząstkami cytryny, pomidorkiem i natką.