Pikantne fettucine z krewetkami i cytryną

Pikantne fettucine z krewetkami i cytryną
Pikantne fettucine z krewetkami i cytrynąStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

na 4 porcje

  • 500 g suszonego lub świeżego makaronu fettucine
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 obrane i posiekane ząbki czosnku
  • 16 krewetek tygrysich, obranych i oczyszczonych z jelit
  • 150 g przekrojonych na pół pomidorków cherry
  • 2−3 czerwone papryczki chilli, oczyszczone z nasion i posiekane (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki drobno startej skórki cytryny
  • ½ szklanki liści rukoli
  • ¼ szklanki liści kolendry
  • sól morska i świeżo rozgnieciony pieprz do smaku

do przybrania

  • Parmezan pokrojony w cienkie płaty
  • ósemki cytryny
Okładka książki "Robyn Lawley gotuje"
Okładka książki "Robyn Lawley gotuje" Styl.pl/materiały prasowe
Krewetki z czosnkiem i szynkąStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?