Pistacjowy sernik z malinami
Pistacje doskonale smakują, ale i wyglądają oszałamiająco. Bardzo lubią towarzystwo białej czekolady. Czy można wyobrazić sobie pyszniejszy deser?
Sposób przygotowania:
1. Pistacje zmiksuj blenderem, aż zaczną zbijać się w mokre grudki. Wlej mleko skondensowane i znów krótko miksuj. Dodaj serek mascarpone, serek śmietankowy i aromat. Śmietanę kremówkę schłodź, ubij i połącz z masą.
2. Mleko podgrzej, wsyp żelatynę, mieszaj aż się rozpuści, przestudź. Wlej do masy serowej i wymieszaj.
3. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Wlej masę. Łyżeczką uformuj niewielkie wgłębienia. Włóż w nie maliny. Sernik wstaw do lodówki na całą noc. Udekoruj listkami mięty.
Zobacz także: