Placki z rukolą

Świeża bazylia, tymianek, mięta pomogą Ci wyczarować dania, którymi zachwycisz najbliższych.

Tani, smaczny i szybki pomysł na obiad
Tani, smaczny i szybki pomysł na obiad123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 nieduże cukinie
  • 2 marchewki
  • szklanka rukoli
  • ząbek czosnku
  • mała cebula
  • 8 łyżek mąki
  • jajko
  • sól i pieprz
  • gęsta, kwaśna śmietana

Sposób przygotowania:

1. Cukinię i marchew zetrzyj na

tarce o dużych oczkach. Cukinię

lekko odciśnij.

2. Czosnek, cebulę

i rukolę drobno posiekaj. Połącz

składniki. Dodaj mąkę. Przypraw

solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanym

oleju na rumiano.

3. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Zobacz także:

Placki ziemniaczane z cukiniąStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas