Placki ziemniaczane z gulaszem i warzywami

Placki można przyozdobić śmietaną i świeżą bazylią
Placki można przyozdobić śmietaną i świeżą bazylią123RF/PICSEL

Składniki

na sos

  • mrożonka węgierska
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 500 g udźca wołowego
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 60 g mąki
  • 20 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól i pieprz

na placki

  • 1 kg ziemniaków
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 60 g mąki
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz
Ewa Wachowicz zdradza przepis na podpłomyk z czarnuszkąstyl.plStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?