Placki ziemniaczane z łososiem i warzywami
Polskich odmian tego warzywa mamy ponad 40. Kartofle w połączeniu z różnymi dodatkami rozpływają się w ustach!
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odstaw na 10 minut, a następnie odlej zbierający się sok. Dodaj mąkę, drobno posiekaną cebulę, jajko oraz szczyptę soli. Wymieszaj.
2. Rozgrzej na patelni olej. Nakładaj porcję masy ziemniaczanej i smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty na złoty kolor. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze około 2 minut.
3. Umyj pomidory i pokrój je w kostkę. Szczypior i koper posiekaj, a łososia podziel na kawałki. Podawaj placki z łososiem i warzywami, oprószonymi solą i pieprzem.
Zobacz także: