Reklama

Reklama

Placuszki ziemniaczane z dipem

Dla tych, co lubią ostre smaki.

Składniki

  • 80 dag ziemniaków
  • cebula
  • jajko
  • 3 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • oliwa
  • 25 dag twarożku
  • sól
  • 2 łyżki majonezu
  • pół szklanki jogurtu lub śmietany
  • kawałek wędzonego łososia

Przygotowanie:

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajko. Przypraw i wymieszaj. Placki usmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron. Twarożek zmiksuj z jogurtem i majonezem. Na usmażone placki nałóż pastę i połóż pokrojonego łososia.

Zobacz także:


Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje