Podpiekane risotto

123RF/PICSEL

Składniki

Składniki na 4 porcje:

  • papryka
  • pieprz
  • 1 szklanka bukion
  • 1 puszka kukurydza
  • 6-8 sztuk pieczarki
  • 1 sztuka cebula
  • pieczona lub wedzona pierś kurczaka
  • 20 dag pomidorki koktajlowe
  • olej
  • ulubione zioła
  • sól
  • 2,5 szklanki ryż ugotowany na półtwardo
3-4 osób

Obierz cebulę i posiekaj, pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Na rozgrzanym oleju na dużej, głębokiej patelni zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i przesmaż razem. Oprósz solą i pieprzem, zdejmij z ognia. Dodaj pokrojonego kurczaka, pokrojone pomidorki (kilka zostaw do dekoracji), kukurydzę, ryż i bulion. Wymieszaj, dopraw. Nałóż do żaroodpornych miseczek, zapiecz 10-15 min (w 180°C). Gotowe udekoruj i podaj.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas