Polędwiczki w sosie z powideł śliwkowych z pieczonymi burakami

Świetne połączenie smaków
Świetne połączenie smakówStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • garść rukoli
  • 400 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w cienkie plastry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 buraki
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 1 kulka mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • sól
  • pieprz
  • 1 pokrojona papryczka chilli
  • 2 łyżki płatków migdałowych uprażonych
  • 3 łyżki oleju
  • sok z 1 cytryny

na sos

  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 papryczka chilli drobno posiekana
  • 1 łyżka żurawiny namoczonej w ciepłej wodzie
"Nowoczesna kuchnia polska"
"Nowoczesna kuchnia polska" materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?