1. Umyj i osusz polędwiczki. Posól je i popieprz. Rozgrzej olej w brytfance i podsmaż krótko mięso, aż się zarumieni.
2. Zawiń je w folię aluminiową lub przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w temp. 160 stopni C ok. 30 minut.
3. W tym czasie umyj brokuły i podziel je na nieduże różyczki.
4. Zagotuj osoloną wodę i wrzuć do niej brokuły. Gotuj je na pół twardo, ok. 5 minut. Wyłóż je na durszlak i przelej zimną wodą.
5. Wrzuć makaron do wrzątku, posól i gotuj wg instrukcji na opakowaniu. Uważaj, żeby nie rozgotować. Odcedź go i przelej zimną wodą.
6. Umyj i przekrój pomidorki na połówki.
7. Umyj, osusz i drobno posiekaj natkę pietruszki.
8. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć na nią pomidorki i brokuły.
9. Wyjmij z piekarnika mięso. Pokrój je w szerokie plastry.
10. Na patelnię, do pomidorków i brokułów dodaj bitą śmietanę, wymieszaj. Duś wszystko razem ok. 2 minuty.
11. Ułóż na talerzu mięso, porcję tagliatelle i warzywa. Polej je sosem z patelni i posyp natką.