Power baton Anny Lewandowskiej
Te batony robiły furorę na Euro 2016 - promowali je polscy piłkarze. Możesz je przygotować samodzielnie - według przepisu Anny Lewandowskiej.
Przygotowanie:
Daktyle namoczyłam w gorącej wodzie (ok. 20-30 min). Dodałam do nich pozostałe składniki i zmiksowałam (nie powinno to trwać długo). Masę wyłożyłam na blaszkę, tworząc cienką warstwę, poprószyłam solą morską i jagodami goji. Wstawiłam do lodówki na 3 godziny. Potem pokroiłam w równe batony, owinęłam w papier do pieczenia i zawiązałam sznurkiem.
Rada:
Baton najlepiej zjeść jako przegryzkę PRZED treningiem lub zaraz PO nim!
392 kcal
Przepis pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" autorstwa Anny Lewandowskiej. Wydawnictwo Burda Książki. Premiera: lipiec 2016.