Reklama

Pożywna drobiowa

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • suszone oregano
  • 2 sztuki marchew
  • cebula
  • pół filiżanki kasza perłowa
  • 2 łodygi seler naciowy
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki sherry
  • sól
  • bulion drobiowy
  • 0,5 kg pierś z kurczaka
  • liść laurowy
  • pół filiżanki mrożony groszek

Piersi kurczaka umyć, pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie. Zdjąć z patelni. Cebulę obrać i posiekać. Dusić na tej samej oliwie razem z pokrojoną w talarki marchewką i selerem naciowym. Dodać suszone oregano, liść laurowy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Jarzyny przełożyć do niedużego garnka, dołożyć mięso i kaszę, wlać 4 filiżanki rosołu z kury. Gotować, póki kasza nie będzie miękka. Dodać mrożony zielony groszek i sherry. Zupę gotować jeszcze około 2 minuty.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy