Pożywna drobiowa

Składniki
- suszone oregano
- 2 sztuki marchew
- cebula
- pół filiżanki kasza perłowa
- 2 łodygi seler naciowy
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki sherry
- sól
- bulion drobiowy
- 0,5 kg pierś z kurczaka
- liść laurowy
- pół filiżanki mrożony groszek
5-6 osób
Piersi kurczaka umyć, pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie. Zdjąć z patelni. Cebulę obrać i posiekać. Dusić na tej samej oliwie razem z pokrojoną w talarki marchewką i selerem naciowym. Dodać suszone oregano, liść laurowy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Jarzyny przełożyć do niedużego garnka, dołożyć mięso i kaszę, wlać 4 filiżanki rosołu z kury. Gotować, póki kasza nie będzie miękka. Dodać mrożony zielony groszek i sherry. Zupę gotować jeszcze około 2 minuty.