Przegrzebki w tempurze. Ceviche z makreli hiszpańskiej

Ceviche to popularna sałatka z owocami morza
Ceviche to popularna sałatka z owocami morzaStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

na przegrzebki w tempurze z kalafiorem i musem z prażonych nerkowców

  • 300 gram przegrzebków
  • 50 gram nerkowców (posiekanych)
  • ½ kalafiora
  • 1 biała cebula
  • 1 por
  • 1 czerwone chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietany
  • 50 gram masła
  • 50 gram mąki
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 25 ml wody sodowej
  • Sól i pieprz

na ceviche z hiszpańskiej makreli

  • 200 gram hiszpańskiej makreli
  • Sok z 3 limonek
  • Sól i pieprz
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 pęczek mięty
  • 1 czerwona papryczka chili
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?