Przepiórcze jajeczka w galarecie
Jajka ugotować na twardo (około 7 minut), ostudzić, obrać. Połowę jajek włożyć do rondelka, wlać sos sojowy i gotować około 10 minut. Pozostawić w sosie do ostygnięcia.
Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej, przegotowanej wody. Podgrzać bulion. Wlać napęczniałą żelatynę i mieszając zagotować. Ostudzić.
Na spód nasmarowanej olejem formy do babek wlać odrobinę galarety. Kiedy zastygnie, ułożyć gałązki natki oraz na przemian białe i brązowe (z sosu sojowego) jajka. Zalać odrobiną galarety, wstawić do lodówki i pozostawić do zastygnięcia.
Na stężałej galarecie ułożyć warstwę kukurydzy, również zalać galaretą. Kiedy ta zastygnie, ułożyć kapary i pomidorki. Zalać resztą galarety, przykryć folią, wstawić do lodówki.
Gotową galaretę delikatnie przełożyć na półmisek. Udekorować listkami sałaty i konserwową papryką oraz gałązkami natki.