Przepisy na słodkie kawy
Kokosowy puch, czekoladowa delicja i lukrecjowa uczta to trzy propozycje przyrządzenia nowych kaw Variations Confetto od Nespresso.
Sposób przygotowania
Włóż jedną łyżeczkę śmietanki kokosowej do filiżanki. Zaparz na śmietankę kawę w formie espresso (40 ml). Przygotuj gorącą mleczną piankę za pomocą spieniacza i połóż ją na kawę. Posyp wiórkami kokosowymi oraz udekoruj kulką kokosową.
Akcesoria: filiżanka do espresso, spieniacz do mlekaSposób przygotowania
Włóż pół łyżeczki dżemu pomarańczowego do filiżanki. Pokryj dżem cienką warstwą sosu czekoladowego. Przygotuj gorącą mleczną piankę za pomocą spieniacza i dodaj ją na warstwę dżemu i sosu czekoladowego. Zaparz kawę w formie espresso (40 ml) i wlej do filiżanki. Udekoruj delicją.
Akcesoria: filiżanka, syfon do bitej śmietany
Sposób przygotowania
Zaparz kawę w formie espresso (40 ml). Przygotuj bitą śmietanę, wlewając syrop anyżowy i śmietankę do syfonu. Dopełnij nią espresso i udekoruj rolką lukrecjową.