Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotuj do miękkości (może być lekko przegotowana). Następnie odstaw na bok do wystygnięcia. Cebule, czosnek i chili pokrój w kosteczkę. Posiekaj natkę kolendry i upieczoną wcześniej dynię. Zetrzyj na tarce imbir. Cebule, czosnek i chili podsmaż na patelni na rozgrzanej margarynie i podziel na dwie części. Połowę zostaw na patelni.
W misce wymieszaj kaszę jaglaną z jajkiem, mąką, kaszą manną, podsmażonym czosnkiem, cebulą i chili. Dodaj bułkę tartą, część imbiru, dynię oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj, jeśli masa będzie zbyt luźna, dodaj więcej bułki tartej.
Uformuj małe pulpeciki. Ułóż je na blasze piekarnika i zapiecz 10 minut w 200°C. Podczas opiekania pulpetów przygotuj sos. Do patelni, na której pozostała połowa cebuli, czosnku i chili dodaj czerwone curry, mleko kokosowe i imbir. Chwilę podsmaż i wrzuć trawę cytrynową oraz liście limonki.
Całość gotuj przez kilka minut. Do powstałego sosu przełóż gorące pulpeciki. Gotowe danie posyp obficie kolendrą.
Zobacz także: