Puszysty sernik z leśnymi owocami

Jeśli nie chcesz, by sernik popękał, przed pieczeniem formę owiń folią aluminiową i piecz w większej formie wypełnionej wodą
Jeśli nie chcesz, by sernik popękał, przed pieczeniem formę owiń folią aluminiową i piecz w większej formie wypełnionej wodą123RF/PICSEL

Składniki

na masę serową

  • 6 jajek
  • 200 g masła
  • 150 g drobnego cukru do wypieków
  • 200 ml śmietanki 30 lub 36 proc.
  • 800 g twarogu trzykrotnie mielonego
  • 1 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej

dodatkowe

  • miks owoców lata do dekoracji
  • bita śmietana (opcjonalnie)
„Ewa gotuje”: Kanapka surferaPolsatPolsat
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?