Reklama

Pyszny deser z rabarbarem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 szt. cukier waniliowy
  • 75 g cukier
  • makaroniki i melisa do dekoracjii
  • 500 g rabarbar
  • 3 łyżki wiórki czekoladowe
  • 125 ml sok jabłkowy
  • pół opakowania budyń waniliowy
  • 1 łyżeczka kakao
  • 300 g słodka śmietana 30 proc.

Pokrojony rabarbar gotować 5 minut w soku jabłkowym. Dodać cukier. Budyń zmieszać z 3 łyżkami wody, dodać do rabarbaru, zagotować, caly czas mieszając. Rozdzielić do salaterek.

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, rozdzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wiórki czekoladowe. Oba rodzaje nakładać do salaterek. Dekorować wiórkami czekoladowymi, listkiem melisy i makaronikami

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy