Pyszny deser z rabarbarem
Składniki
- 1 szt. cukier waniliowy
- 75 g cukier
- makaroniki i melisa do dekoracjii
- 500 g rabarbar
- 3 łyżki wiórki czekoladowe
- 125 ml sok jabłkowy
- pół opakowania budyń waniliowy
- 1 łyżeczka kakao
- 300 g słodka śmietana 30 proc.
10 min
3-4 osób
Pokrojony rabarbar gotować 5 minut w soku jabłkowym. Dodać cukier. Budyń zmieszać z 3 łyżkami wody, dodać do rabarbaru, zagotować, caly czas mieszając. Rozdzielić do salaterek.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, rozdzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wiórki czekoladowe. Oba rodzaje nakładać do salaterek. Dekorować wiórkami czekoladowymi, listkiem melisy i makaronikami