Reklama

​Pyszny węgierski gulasz

Pod koniec gotowania można dodać pół szklanki czerwonego wina.

Składniki

  • 2 cebule
  • Kilogram wołowiny na gulasz
  • 3 łyżki smalcu
  • Łyżeczka soli
  • 3 łyżeczki ostrej papryki
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 listek laurowy
  • Pół łyżeczki pieprzu
  • 1 papryka (biała lub czerwona)
  • 3 pomidory
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione

 Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na smalcu. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, obsmaż z każdej strony. Wsyp słodką i ostrą paprykę i smaż wszystko kilka minut i zalej wodą. Dodaj pozostałe przyprawy. Gotuj mięso do miękkości. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i paprykę oraz rozgnieciony czosnek. Gotuj jeszcze pół godziny.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy