Pyszny węgierski gulasz
Pod koniec gotowania można dodać pół szklanki czerwonego wina.

Składniki
- 2 cebule
- Kilogram wołowiny na gulasz
- 3 łyżki smalcu
- Łyżeczka soli
- 3 łyżeczki ostrej papryki
- 3 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka kminku
- 1 listek laurowy
- Pół łyżeczki pieprzu
- 1 papryka (biała lub czerwona)
- 3 pomidory
- 2 ząbki czosnku, rozgniecione
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na smalcu. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, obsmaż z każdej strony. Wsyp słodką i ostrą paprykę i smaż wszystko kilka minut i zalej wodą. Dodaj pozostałe przyprawy. Gotuj mięso do miękkości. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i paprykę oraz rozgnieciony czosnek. Gotuj jeszcze pół godziny.