Racuchy bananowe. Idealne na śniadanie lub podwieczorek

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
45
Udostępnij

To danie zrobisz w 20 minut.

Racuchy bananowe
Racuchy bananowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 g mąki pszennej razowej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 75 ml maślanki
  • szczypta soli
  • pół banana
  • 10 g masła
  • łyżeczka orzechów pistacjowych
  • łyżeczka syropu klonowego

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, wmieszać do maślanki, posolić. Banana obrać, pokroić na 12 plasterków. Tłuszcz rozgrzać na patelni. Ciasto nakładać porcjami, na ciasto nakładać plasterki banana. Smażyć z obu stron 2-3 minuty. Posypać posiekanymi pistacjami, polać syropem klonowym.

Zobacz także:

Koktajl bananowy z miodemStyl.pl
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
26
Super
relevant
10
Hahaha
haha
3
Szok
shock
2
Smutny
sad
3
Zły
angry
1
Lubię to
like
Super
relevant
45
Udostępnij
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na