Racuchy z ananasem

Masz ochotę na słodki obiad? Zrób racuchy z ananasem. Racuchy z ananasem zadowolą największego łasucha.

Racuchy z ananasem możesz też polać miodem
Racuchy z ananasem możesz też polać miodem 123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 jajka,
  • 1/2-1 szklanka mleka,
  • sól,
  • cukier,
  • 1 szklanka mąki,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • ananas w kostkach,
  • cynamon.

Sposób przygotowania

Jajka zmiksować, dodać mleko, proszek do pieczenia i sól. Dodać mąkę - gęstość ciasta powinna być taka, jak na naleśniki.

Do ciasta dodać odsączonego ananasa i szczyptę cynamonu.

Rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor.

Podawać polane sosem waniliowym lub posypane cukrem pudrem.

Zobacz także:

„Ewa gotuje”: Ciasto spod widelcaPolsat
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas