Racuchy z ananasem
Masz ochotę na słodki obiad? Zrób racuchy z ananasem. Racuchy z ananasem zadowolą największego łasucha.

Składniki
- 2 jajka,
- 1/2-1 szklanka mleka,
- sól,
- cukier,
- 1 szklanka mąki,
- szczypta proszku do pieczenia,
- ananas w kostkach,
- cynamon.
Sposób przygotowania
Jajka zmiksować, dodać mleko, proszek do pieczenia i sól. Dodać mąkę - gęstość ciasta powinna być taka, jak na naleśniki.
Do ciasta dodać odsączonego ananasa i szczyptę cynamonu.
Rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor.
Podawać polane sosem waniliowym lub posypane cukrem pudrem.
Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą
Zobacz także: