Reklama

Racuszki na zsiadłym mleku

Szybkie, ale nieoczywiste śniadanie? Polecamy prosty przepis na smakowite racuchy z zsiadłego mleka.

Składniki

  • 300 g mąki
  • 2 szklanki zsiadłego mleka
  • 2 jajka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, połącz z roztrzepanym trzepaczką mlekiem, żółtkami i solą, wyrób mikserem na gładką masę. Ubij białka, następni połącz ubitą pianę z masą mleczną. Na rozgrzany tłuszcz nakładaj ciasto formując okrągłe placuszki. Smaż z dwóch stron na rumiany kolor. Racuszki podawaj np. z miodem lub cukrem pudrem.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy