Reklama

Ratatouille z mięsem

Oto idealny przepis na poświąteczne danie: z tego, co masz pod ręką, łatwo przyrządzisz coś pysznego!

Składniki

  • 70 dag mięsa na gulasz
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyć, pokroić, oprószyć solą, pieprzem, papryką, ziołami. Zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, zalać wrzątkiem. Dodać pozostałe przyprawy, posiekany czosnek i kostkę. Dusić ok. 70 minut. 

2. Warzywa pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa 20 minut przed końcem gotowania. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy