Ratatouille z mięsem
Oto idealny przepis na poświąteczne danie: z tego, co masz pod ręką, łatwo przyrządzisz coś pysznego!

Składniki
- 70 dag mięsa na gulasz
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1 papryka
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 pomidor
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 kostka rosołowa
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyć, pokroić, oprószyć solą, pieprzem, papryką, ziołami. Zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, zalać wrzątkiem. Dodać pozostałe przyprawy, posiekany czosnek i kostkę. Dusić ok. 70 minut.
2. Warzywa pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa 20 minut przed końcem gotowania. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Zobacz także: