Reklama

Rolada serowa

Czas przyrządzenia: 3 i więcej godzin
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 1 łyżka masła
  • mielona ostra papryka
  • 30 dag pieczarek
  • 3 sztuki jajka
  • 20 dag szynki
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 50 dag w jednym kawałku żółtego sera

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Jajka ugotować na twardo i razem z szynką pokroić w kosteczkę. Tak przygotowane składniki połączyć ze sobą, dodać natkę pietruszki, majonez, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Ser w całości, na około 20 minut, włożyć do gorącej wody. Następnie wyjąć i ciepły rozwałkować na cienki placek (ok. 5 mm grubości). Na placku rozsmarować przygotowany farsz i ciasno zrolować.

Roladę zwinąć w folię aluminiową i na 2 godziny włożyć do lodówki. Po tym czasie roladę pokroić w plastry i podawać jako zakąskę.

Zobacz także:

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy