Rolada z łososiem i szpinakiem

Sos beszamelowy z masła, mąki i mleka należy mieszać dokładnie, by rozprowadzić grudki. Gotować przez pięć min, aż zgęstnieje
Sos beszamelowy z masła, mąki i mleka należy mieszać dokładnie, by rozprowadzić grudki. Gotować przez pięć min, aż zgęstniejePetr Štěpánek 123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 20 dag mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka oliwy

na nadzienie

  • 30 dag łososia wędzonego w plastrach
  • 75 dag szpinaku
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 10 dag pomidorków cherry

na sos

  • po 3 dag masła i mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • sól, pieprz, bazylia, gałka muszkatołowa
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?