Roladka drobiowa. Przepis Mariety Mareckiej

Roladka drobiowa - przepis Mariety Mareckiej
Roladka drobiowa - przepis Mariety Mareckiejmateriały prasowe

Składniki

- roladka

  • 4 filety z podudzia kurczaka
  • 8 dużych listków bazylii
  • 2 kawałki sera gorgonzola (ok. 1,5x7 cm)
  • sól, pieprz
  • olej

- puree

  • 5 gałązek bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ małego korzenia brukwi (ok. 170 g)
  • 2 średniej wielkości ziemniaki (ok. 160 g)
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • szczypta cukru

- sos

  • 3 szalotki
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1½ szklanki czerwonego, wytrawnego wina
  • 3 czubate łyżki masła
  • 1 łyżka suszonych malin (mogą być mrożone lub świeże)
  • 1 łyżeczka miodu

- cykoria i topinambur

  • 1 cykoria
  • 2 korzenie topinamburu (ok. 74 g)
  • sok z ½ pomarańczy
  • 1 łyżeczka świeżo startej skórki z pomarańczy
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • ½ łyżeczki marynowanego, czerwonego pieprzu
  • oliwa
  • sól, pieprz
"Zioła na talerzu"
"Zioła na talerzu"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?