Reklama

Roladki z bakłażana

Smaczna przekąska, która jest prosta w przygotowaniu. Polecamy przepis na roladki z bakłażana faszerowane ryżem i pomidorami.

Składniki

  • 2 bakłażany
  • duży pomidor
  • olej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki natki
  • 10 dag fety
  • sól, chili

Sposób przygotowania:

1. Bakłażany pokrój na paski i zalej słoną wodą. Cebulę i czosnek zeszklij na oleju. 

2. Dodaj przyprawy, pokrojony pomidor i łyżkę natki. Wymieszaj z ryżem i fetą. Dopraw. Bakłażany osusz i usmaż z obu stron. Na każdy plaster nakładaj nadzienie i zwijaj w roladki. Piecz w 180ºC ok. 20 minut.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy