Roladki z orzechami i szpinakiem
Wystarczy zwinąć płat mięsa z ulubionymi dodatkami i pyszna rolada gotowa!
Sposób przygotowania:
1. Szpinak i orzechy opłukać, posiekać (kilka orzechów zostawić w całości). Wymieszać z serem na gładką masę, doprawić solą i pieprzem.
2. Kotlety lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem, każdy posmarować masą serową, zwinąć, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Dodać na patelnię pokrojoną cebulę.
3. Roladki wyjąć, cebulę zostawić. Dodać koncentrat pomidorowy, wino, bulion i odłożone orzechy, zagotować. Ponownie włożyć roladki, dusić na małym ogniu pod przykryciem dwie godziny. Gdyby płyn odparował, uzupełniać wodą.
4. Gotowe roladki wyjąć, sos przetrzeć, zagotować z mąką rozmieszaną z 5 łyżkami wody. Doprawić solą, pieprzem i wiśniówką. Do gotowego sosu włożyć roladki, zagotować.
Zobacz także: