Reklama

Roladki z serem

Można je robić na kilka sposób. Z tym przepisem poradzą sobie osoby bez doświadczenia w kuchni.

Składniki

  • 30 dag koziego twarogu
  • bakłażan
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • śmietana
  • oliwa
  • sól i pieprz

Przygotowanie: 

Bakłażan pokrój w podłużne plastry, posól i odstaw na 10 minut. Następnie osusz na papierowym ręczniku i posmaruj delikatnie oliwą. Plastry grilluj na patelni i lekko przestudź. Twaróg wymieszaj z miętą. Jeśli jest zbyt gęsty, wlej śmietanę, aby łatwo się rozsmarował. Dopraw pieprzem i solą. Twarogiem posmaruj plastry bakłażana i zwiń roladki.

Zobacz także: 

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy