Rosół idealny

article cover
123RF/PICSEL123RF/PICSEL

Rosół idealny

Sposób przygotowania: Mięso oczyścić, umyć, włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 6-7 szklanek) i zagotować. Gdy na powierzchni zbierze się szara piana, zebrać ją delikatnie i zmniejszyć ogień.
Sposób przygotowania: Mięso oczyścić, umyć, włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 6-7 szklanek) i zagotować. Gdy na powierzchni zbierze się szara piana, zebrać ją delikatnie i zmniejszyć ogień. 123RF/PICSEL123RF/PICSEL
Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę przekroić na pół i podpiec nad ogniem (wbić na widelec i trzymać ostrożnie nad palnikiem gazowym).
Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę przekroić na pół i podpiec nad ogniem (wbić na widelec i trzymać ostrożnie nad palnikiem gazowym). 123RF/PICSEL123RF/PICSEL
Składniki: 1 cebula 3 liście laurowe 3 marchewka pieprz sól 30 dag mięso wołowe 1/2 seler natka pietruszki 50 dag kurczak na rosół 1 pietruszka 1 por 5 ziele angielskie
Składniki: 1 cebula 3 liście laurowe 3 marchewka pieprz sól 30 dag mięso wołowe 1/2 seler natka pietruszki 50 dag kurczak na rosół 1 pietruszka 1 por 5 ziele angielskie 123RF/PICSEL123RF/PICSEL
Do gotującego się mięsa dodać warzywa i przyprawy. Lekko przykryć pokrywką i gotować ok. 1-2 godziny. Im dłużej rosół będzie dochodzić, tym będzie bardziej aromatyczny. Następnie zupę przecedzić. Podawać z natką.
Do gotującego się mięsa dodać warzywa i przyprawy. Lekko przykryć pokrywką i gotować ok. 1-2 godziny. Im dłużej rosół będzie dochodzić, tym będzie bardziej aromatyczny. Następnie zupę przecedzić. Podawać z natką. 123RF/PICSEL123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?