Reklama

Rozgrzewająca zupa z dorszem

Gorące zupy to nie tyko pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. To także zapewnienie organizmowi ciepła niezbędnego w chłodne dni.

Składniki

  • 20 dag podsmażonego z obydwu stron filetu z dorsza
  • papryka czerwona i chili
  • włoszczyzna
  • 2 ziemniaki
  • łyżka papryki wędzonej i pół łyżeczki chili
  • łyżka tymianku
  • smalec
  • natka pietruszki
  • cebula
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. W garnku rozpuść smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, papryki i ziemniaki. 

2. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Smaż przez 5 minut. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości. Do zupy wrzuć pokrojoną na kawałki rybę i natkę.

Zobacz także:


Na żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy