Ryba i siu mai z dymki
Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".
Sposób przygotowania:
Pokrój rybę na drobne kawałki, usuwając wszystkie ości. Pokrój dymkę na małe paseczki. Wymieszaj rybę z dymką, dodaj odrobinę sosu rybnego, jasnego sosu sojowego i pieprz.
Przy pomocy kieliszka uformuj z ciasta wonton małe miseczki. Delikatnie nałóż do środka miseczek rybę z dodatkiem dymki. Ostrożnie wysuń kieliszek, a gotowy otwarty pierożek odłóż na bok.
Udekoruj jagodami goji.
Gotuj na parze na dużym ogniu przez ok. 15 minut.
Przepis pochodzi z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni". Tytułowy bohater, słynny stylista i projektant mody, podróżuje w pogoni za swoją pasją w różne zakątki świata odkrywając, jak chińska kuchnia zmieniła się poza granicami kraju. Premierowe odcinki w poniedziałki o godz. 22.00 na kanale Nat Geo People