Ryba po kantońsku

Dorsz po kantońsku
Dorsz po kantońskumateriały prasowe

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • sól
  • kawałek świeżego imbiru

na ryż cytrynowy

  • 200 g ryżu
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 cytryna

na sałatkę

  • 2 ogórki
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • sól do smaku
  • papryczka chili
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • prażony sezam do dekoracji

do podania

  • 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • szczypior
„Ewa gotuje”: Ryba po kantońskuPolsatPolsat
Styl.pl
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?