Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmari

Ryba
Rybamateriały prasowe
Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmari
Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmarimateriały prasowe

Składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 4 filety morszczuka

na sos z kalafiora

  • 1/2 małego kalafiora, podzielonego na różyczki
  • 2 szalotki, obrane i przekrojone na poł
  • 25 g masła
  • 200 ml ciepłego bulionu z kurczaka, ryb lub warzyw
  • mała szczypta szafranu
  • 70 g pistacji lub orzechów włoskich, uprażonych
  • sól morska w płatkach i świeżo mielony
  • czarny pieprz

na kindzmari

  • pęczek kolendry, posiekanej grubo razem
  • z łodygami
  • 2 zielone chili, grubo pokrojone
  • 1 ząbek czosnku, grubo posiekany
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżka syropu klonowego lub płynnego
  • miodu
  • sól morska w płatkach, do smaku
Okładka książki "Kaukasis"
Okładka książki "Kaukasis"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?