Reklama

Rybne kotlety

Podawaj z sosem czosnkowym.

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki
  • 3 łyżki majonezu
  • 60 dag filetów z łososia
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki parmezanu
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Ryby oczyść, pokrój w drobniutką kostkę i przełóż do miski. Dodaj posiekaną pietruszkę, ugotowane starte ziemniaki, parmezan i jajka. Mieszankę dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i uformuj kotleciki. Smaż na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony, aż ładnie się zrumienią.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy