Reklama

Sałatka nicejska

Klasyczna sałatka.

Składniki:

400 g tuńczyka

8 szt filetów z sardeli

pół papryki słodkiej

3 szt. pomidorów

20 szt oliwek

100 g sałaty

rukola

12 jaj przepiórczych

1 pomarańcza

2 łyżki musztardy francuskiej

50 ml oliwy

Pieprz, sól

2 łyżki octu balsamicznego białego

W misce umieść oliwki, pokrojone pomidory i paprykę oddaj kawałki sardeli i i poprzekrawane jajka na twardo. Dodaj potarganą sałatę.

Tuńczyka dopraw, skrop oliwą i smaż na średnim ogniu.

 Sok z pomarańczy, musztardę i ocet połącz, dopraw, dodaj oliwę. Składniki podawaj z sosem.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy