Reklama

Reklama

Sałatka ryżowa

Sałatka uniwersalna, która sprawdzi się w każdej sytuacji.

Składniki

  • 20 dag ryżu
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • sól, pieprz
  • mała cebula
  • 15 dag szynki
  • 3 łyżki majonezu

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie i schłodzić.

Papryki pokroić w drobną kostkę.

Szynkę pokroić w kostkę. Odcedzić kukurydzę i posiekać cebulę.

Wszystkie składniki sałatki połączyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem.

Można udekorować listkami natki pietruszki.

Zobacz także:

Kotlety ze szpinaku

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Reklama

Gołąbki z młodej kapusty

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje