Reklama

Sałatka warstwowa z jajek

Kolorowa, pyszna i sycąca.

Składniki

  • 6 jajek
  • 2-3 garście sałaty
  • 4 grube plastry wędliny

Składniki

  • ¾ szklanki majonezu
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • 2 ogórki konserwowe
  • 6 marynowanych pieczarek
  • łyżka kaparów
  • łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Przygotowanie:

Ogórki i pieczarki drobno posiekaj, dodaj do nich: kapary, majonez, śmietanę, chrzan. Wymieszaj, doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Wstaw sos do lodówki na kilka godzin. Jajka pokrój w plastry, wędlinę drobno posiekaj, sałatę porwij. Układaj warstwami sałatę, jajka, wędlinę, przekładając sosem.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy