Reklama

Sałatka z awokado, pomidorów i bazylii

Doskonała kompozycja.

Składniki

  • sałata rzymska / 4 garści
  • oliwki, drylowane / 12 szt.
  • oliwa z oliwek / 8 łyżek
  • liście bazylii / 8 szt.
  • czerwona cebula / ¼ szt.
  • awokado / 1 szt.
  • pomidory / 4 szt.
  • sok z cytryny / 2 łyżki
  • sól / 2 szczypty

Porwane liście sałaty umieść w dużej misce. Pokrój pomidory w półplasterki i dodaj do sałaty. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka, pokrojone oliwki i miąższ awokado. Dodaj bazylię.  Zmieszaj oliwę z sokiem z cytryny, dopraw.  Skrop sałatkę dresingiem.


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy