Reklama

Sałatka z cieciorki w bazyliowym pesto

Bezmięsnie, a sycąco! Polecamy bardzo prosty przepis na sałatkę z cieciorki i pomidorów w domowym pesto bazyliowym.

Składniki

  • 3 garście ugotowanej cieciorki
  • bazylia
  • 150 ml oliwy
  • 100 g parmezanu
  • 50 g podprażonych orzechów włoskich lub piniowych
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pół cytryny
  • 2 garście pomidorków cherry

Sposób przygotowania:

Miksujemy około 30 sekund oliwę z bazylią, parmezanem i orzechami na pesto. Mieszamy w nim ciecierzycę. Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na pół. Całość mieszamy i przed podaniem ozdabiamy liśćmi bazylii. Smacznego! 

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: domowe pesto
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy