Sałatka z czerwonych pomarańczy i czerwonej cykorii

Sałatka z czerwonych pomarańczy i czerwonej cykorii, © Liz & Max Haarala Hamilton 2014
Sałatka z czerwonych pomarańczy i czerwonej cykorii, © Liz & Max Haarala Hamilton 2014materiały prasowe

Składniki

  • 2 główki czerwonej cykorii radicchio Trevisano
  • 5 czerwonych pomarańczy
  • 2 łyżeczki sumaku
  • piórka z dużej garści koperku, drobno posiekane

dressing

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki melasy z granatów
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
4-6 porcji jako dodatek
Okładka książki Sabriny Ghayour "Persiana"
Okładka książki Sabriny Ghayour "Persiana"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?