Reklama

Sałatka z fetą

Składniki

  • po 2 ogórki i pomidory
  • pół szklanki czarnych oliwek bez pestek
  • opakowanie sera feta
  • cebula
  • sól i pieprz
  • tymianek
  • łyżka octu winnego
  • 3 łyżki oliwy

Ogórki umyj i pokrój w plasterki, a pomidory na ćwiartki. Cebulę obierz i potnij w piórka. Fetę odsącz z zalewy i również pokrój. Przygotowane składniki wymieszaj, dodaj oliwki i posyp całość odrobiną suszonego tymianku. Odstaw. Przygotuj sos. Ocet utrzyj z solą i pieprzem, połącz z oliwą. Sosem skrop sałatkę. Podawaj np. z grzankami czosnkowymi.


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy